top of page

EN VÄLDIGT TRÅKIG NYHET

Uppdaterat: 6 apr.

Nu är det dags att låta kläderna falla…tårarna strömma…modet gnistra och hitta nästa kloka steg om en stund.

Jag firar 20 år med Holiyogan som har haft Shanti Yoga & Kutur som sin hemvist, sitt bo, sin grotta ,sitt tempel, sin mötesplats nästan lika länge. Där Shanti är nu har jag varit i 13 år. 1000-tals människor har strömmat igenom, en del har nästan bosatt sig, ibland har det varit som en kuvös, ibland som en livmoder….Så många vackra möten.


Shanti är en del av mig. För evigt. Minnet av och kärleken till.


Alla som på sitt sätt har vågat gå in i de långsamma, djupa processerna. Alla som har funnit sin väg genom att HoliYogan har fått rensa i grundstrukturerna. Ibland innebär det att någon sedan går åt ett helt annat håll, det är ju den egna vägen man ska hitta, men utan det gedigna arbete som gjorts på Shanti hade denne kanske aldrig hittat den vägen. En eloge till alla som har gjort en egen process på Shanti genom åren. Vördnad inför alla dörrar som har öppnats för livet för så många och på så många olika sätt. När terminskurserna är slut i maj tar Shanti i sin fysiska form slut.


Så är det!


Shanti upphör verkligen i sin fysiska form. Det är obegripligt, men sant!


Jag kommer inte fortsätta till en annan lokal. Som många, inklusive mig själv har trott. Jag vill berätta varför, det känns viktigt för jag vet att det är många som undrar. Jag har levt under en extrem press privat sedan 2013. Jag har arbetat som om jag haft 2-3 heltidstjänster. Ensamstående. Företag. Spelar ingen roll hur och varför bara att. Många vet, men man kan aldrig förstå någon annans situation fullt ut och detta har jag trots fantastiska vänner varit ensam i till syvende och sist, hur väl andra än vill, så är jag ensam och det håller kanske ett år, tre? Men inte 10 år.

Sorgerna och såren är mycket djupa och de får aldrig tid att läka. Jag försökte förra året ha en mjukare plan, men det kom bara nya saker privat hela tiden.


Att arbeta med HoliYogan är ALDRIG någonsin dränerande, det läker mig VARJE gång. Det är otroligt! VARJE GÅNG! ALLT är sant för mig där. SANT!! Utanför yogan har jag utstått väldigt tuffa saker, DET har dränerat mig. Yogan däremot, för mig in i total närvaro, mer och mer för varje år som går, djupare och djupare.Så om det bara handlade om att få utöva HoliYoga skulle jag kunna sitta 10 timmar om dagen 7 dagar i veckan, utan tvekan.


Problemen stockar sig sedan pandemins restriktioner kom, då påverkades jag liksom alla andra yogaföretag negativt.


Efter det upplever jag skiften i attityd och behov hos kunder som jag har svårt att möta. Jag känner mig mest sann i de djupa, varsamma, långsamma processerna. Jag har ett livs erfarenhet av hur de utformas och den störtflod av väldesignade yogakurser och utbildningar som sköljer som en tsunamin över marknaden, många är säkert jättebra, men, det skapar ett överflöd.


Det känns som att mycket handlar om marknadsföring, likes, lura algoritmer osv sånt som jag verkligen inte vill lägga min kraft och kärlek på. Många tror nog att jag gillar det, för att jag syns med mina videos, men det är för att jag är fullkomligt galen i editing utan att egentligen kunna teknik. Där är jag också 100% SANN och i passionerad relation. Det är en terapiform för mig och något jag gärna skulle jobba med. VEM som ser det lägger jag däremot väldigt lite kraft på. Förlåt! DU är viktig, men i mötet, inte annonsen.


Min älskade ADHD behöver hyperfokus och utmaningar och editing är helt perfekt avkoppling för mig. För många andra är det säkert en utmaning, men för mig råkar det vara som meditation. Tur har jag där:)


Jag blir ledsen när jag ser min och kollegors kamp för att synas. Människor som jag vet gör ett helt fantastiskt arbete. För mig är marknaden som en enda desperat gröt. Jag vill inte vara en del av den kampen längre. Även om jag egentligen aldrig har klarat av att ta mig in i de vinstdrivande strukturerna. För mig, liksom, för många, har antalet deltagare nu minskat drastiskt på kort tid. Det är som att ingen regerar längre. Begreppet ”VÄGGEN” har jag mött många gånger på sista tiden. Jag är inte ensam om detta. Jag vet så många som går på knäna, stänger igen, släpper lokaler osv Detta syns väldigt lite eftersom vi ständigt ska locka kunder och vara lyckade och oemotståndliga på ytan.


Det finns andra grenar inom det alternativterapeutiska som just nu har ett uppsving, kanske har många försvunnit till dessa eller så dras fler och fler till att titta gratis på youtube och liknande.


Jag har verkligen mest frågor och få svar här, vet bara att förändringen är drastisk. Många ger uttryck för att försöka hitta nya ingångar i sin verksamhet, allt är ”meningen” och hej och hå, sånt somt tyvärr aldrig nått min pragmatiska hjärna och heller inte min passion och övertygelse.


Det kan man ju se som en rigiditet, att jag inte hittar på nya hippa produkter som är ”inne”, men man kan också se det som att något har fått djupna och bli en förkroppsligad kunskap och den kunskapen (HoliYoga), behöver omvårdnad och näring, kärlek och respekt, från mig alltså. Tänk så viktigt mötet och relaterandet är för människan. Att bli verklig inför sig själv och andra.  Alla fantastiska, erfarna guider med stor kunskap som drunknar i överflödet. Alla som försöker hitta nya grepp, nytt sätt att marknadsföra osv och som inte sällan upplever sig mer och mer vilsna. Jag tror en orsak är att man tappar bort den kunskap som oavsett vad det handlar om, har förankrats i kroppen över tid. Det som kroppen vet är ”sant”. Att sätta ”clownnäsa” på det man älskar för att få uppmärksamhet, kunder, likes. Det, känns för mig omöjligt. Vrida ut och in på sig för snygga videos, bilder, annonser, logotyper… vilken galen stress och det vi verkligen vill går förlorat. Min ekonomi har nu raserats efter att ha varit superstabil fram till pandemin. Världsekonomin påverkar. Oro för framtiden påverkar många. Räntor och ja, vi vet, allt behöver inte räknas upp. Många steg och orsaker, men den starka svängningen i yogavärlden var sista droppen. Jag väljer därför att kliva av pressen att få in lokalhyra. Jag väljer närvaron och lugnet och passionen till det jag gör. Inget mer fysiskt Shanti.


Jag kommer istället fortsätta streama kurser och utbildningar och ha kurser i intensivform på fysiska ställen och även retreats. Men som det ser ut nu så kommer jag behöva ha ett annat jobb också, så hur det blir, är omöjligt att sia om. Hör av dig om du vet något deltidsjobb eller mer. 10 års högskolestudier (390 poäng), 27 år som högskolelärare och 20 år som egen företagare :) Ja, sorgligt är det.


Jag kommer kämpa för att fortsätt och jag vill inget hellre än att fortsätta utveckla HoliYogan den största kärleken i mitt liv efter mina barn. Jag tror att jag har aktiverat knappt 5 % av HoliYogan. Så mycket ligger och väntar på tid, form, synk. Minst fem böcker som vill skrivas. Men stadga och en mjukare lunk och ekonomi som håller krävs. Det känns sorgligt. Jag kommer inte hinna i detta liv. Känner att min kunskap behövs.


Jag är osentimental!!!!

Jag sörjer däremot.

Jag är modig,

Och livrädd

Jag integrerar det som händer 1 timme i taget och även några större fraser finns någonstans.


Vill du uppleva HoliYogan och stötta HoliYogans överlevnad så är det bästa sättet att hänga på någon kurs, ta en workshop online, ett av retreaten i maj eller juni, kommande utbildningar och kurser online. Handla något yogapass i HOLIshop.


Följ mig på Instagram https://www.instagram.com/holiyoga_academy?igsh=MWZmanRwZ2h1am94eA%3D%3D&utm_source=qr där är jag konsekvent med allt som händer.


Allt blir bra och jag vill tacka ALLA tusentals som har landat med mig på Shanti genom åren. Berätta gärna ett minne eller två i inlägget på Facebook eller Instagram. Det skulle bli en fin ceremoniell rosett till avskedet ❤️❤️❤️


TACK! ❤️ och jag ska senare skriva ett eget minnesord med minnen från allt som hänt på Shanti ❤️


/ Ulrica

2 481 visningar3 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

3件のコメント


Hej Ulrika!

Jag gick utbildningen Fibro yoga hos dig 2008. Samma år som jag fick diagnosen Fibromyalgi. Fortfarande kämpar jag med att undervisa, inte alls lika lätt som före pandemin. Jag har minskat antal elever per grupp och därmed min inkomst. Jag bara vägrar att sända online. Jag tror och hoppas att det ska finnas några där ute som uppskattar välutbildade och erfarna lärare i en studio där du blir väl omhändertagen och får uppleva yoga ansikte mot ansikte. Där läraren ser dig och transformerar över energi.

Tack för allt jag har lärt mig av dig och jag hoppas, önskar att vi kan mötas i yoga tillsammans någonstans.💞

Mvh.Annette Westberg

いいね!

Så tråkigt att läsa, Du var en av de första yogaläraren jag hade på en min väg att komma ut ur min utmaning.

Är själv utbildad yogalärare idag sedan drygt 15, har egen studio, känner igen mig fullständigt i allt du skriver.

Lycka till med din fortsatta resa i och utanför yogans värld, Många Styrkekramar Inger

いいね!

♥️🌹… Jag kan omöjligt svara ngt som liksom… väger upp innehållet ovan! (Så känner jag det).


Jag vill prova finnas där!!💝Visa att det Sanna alltid alltid är det som är det som Bär!!🙏🏼 Jag har snuddat vid Holiyogan under ngra år!


Direkt har jag känt! ”Kampen slutar nu Jeanette”! Du har kommit Hem!! 🏡 Allt jag själv provat finna… (o jag har letat! ”Det ska Gudarna veta”…😉)… kom till Mig❣️Tack Ulrica!!❤️


Jag vet vad stress vill säga… o det ska jag inte skriva ✍️ så mkt om här!! Men, ngt jag blir Glad över läsa är tanken om att skriva Böcker!! 📕 📚 Det Behövs!!🕊🦋 Jag har ngra manus inom mig själv!!🙃☺️😉 (Jag skulle så vilja Realisera dessa!! Jag har…


いいね!
bottom of page