top of page

Varför är SORG så hotfullt?

Uppdaterat: 7 nov. 2023

”Tänk positivt”...?!


Hur många gånger hör vi inte det? Som att det fanns en motsättning?! Jag kan tänka positivt och samtidigt vara ledsen. Känna sorg och samtidigt hopp. Känna sorg och samtidigt den största lycka.


Tolka inte mina tårar som ett tecken på svaghet... mina tårar är tecken på styrka ... att jag öppnar mig för att känna, att gråta för det vackra... det vackra jag har nu, det vackra jag missat, det vackra jag förlorat, det vackra som väntar mig. Det vackra kan vara livet i sig. Sorgen kan vara brutalt skarp och närvaro i det är också vackert på något konstigt och förunderligt sätt... det är rent...Se styrkan i att våga kapitulera .... det är stort och starkt att våga vara skör!


Utifrån mina mönster betyder det att rita om det inre landskapet i mig...att våga sörja det vackra i livet. Så stark kärlek och så mycket kraft det finns i den nakna tåren. Den är en gåva till den som smakar dess sälta... så...ta emot den. Den kräver inget... den bara hyllar livet...


Sorgen är viktig... den behöver få sitt space utan att analyseras eller värderas eller ”mörkas” till oigenkännlighet i form av olika sorgflykter som tex att vara duktig, prestera, att bli arg, att vara till lags, att missbruka mobilen, att missbruka mat eller alkohol eller något annat sätt att slippa känna sorgen... jag har varit proffs på flera flyktvägar... nu vill jag stanna upp och känna istället... sorgen är inte farlig... den är vacker och ren... jag ska ge mig själv rätten till varje tår och jag ska aldrig säga ”tänk positivt” till någon som delar sina tårar med mig. Tack för alla vackra tårar jag fått dela genom åren... jag ser dem och känner dem med respekt och ödmjukhet för deras kraft och skönhet.


Prova att istället för att säga ”tänk positivt” ...säga ”tänk KÄRLEK ” eller ”tänk KRAFT” eller ”tänk NÄRVARO” ... om du nu MÅSTE säga något ...?! Måste vi det? Varför inte bara dyka in i oceanen av kärlek i ditt hjärta och bara uppleva expansion och närvaro i varje tår...utan ord... hjärta till hjärta...


Var inte rädd för sorgen ... Förminska den inte... Den är potent... Den är vacker... Den är brutal... Den är din rättighet... Den är dina medmänniskors rättighet... Den läker och plockar fram det vackra, kraften och stillheten i oss, ibland på samma gång... helt motsägelsefullt fast självklart ...

Holi Yoga Academy
71 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page